Karnevalen i Venedig

by Ulf Liljankoski on 11 december, 2013

Min mamma har länge pratat om att åka till den årliga karnevalen i Venedig, och själv har jag blivit något påverkad av denna idé. Karnevalen brukar äga rum i februari mars  varje år.  Dock brukar det vara svårt att få tag på boende under denna tid och något billigt hotell i Venedig är svårt att hitta, samtidigt brukar biljetterna till Venedig vara dyra under denna period. 2014 äger den rum 15 februari till 4 mars.

Min hemmagjorda halloweenkostym är inget jag tar med mig till Venedig.

Min hemmagjorda halloweenkostym är inget jag tar med mig till Venedig.

Några kostnader, förutom boende och resa, är givetvis betalning för att hyra eller köpa en utklädnad. Något som man givetvis vill ska hålla en bra standard när man ändå är där för karnevalens skull. Jag tror inte man vill gå runt i en vanlig halloweenkostym när man är det. Det ska vara klassiskt. Det är ju ändå den klassiska bilden man har i sina tankar.

Min plan är, om allt går som det går med studier och företag att försöka ta mig till karnevalen i Venedig 2014, eller 2015. Studierna påverkar en hel del, men jag har en del flygpoäng hos SAS att utnyttja, och det skulle passa bra med en utlandsresa efter att ha spenderat hela 2013 i Sverige.

Tanken är att jag ska studera upplägget och skriva lite artiklar, samt finna koncept som är gångbara i svenska karnevaler.

Skulle jag inte hinna med, får det annars bli lite andra studieresor till några närliggande orter i Europa, men även en enstaka studieresa till USA är tänkt att bli av de två närmaste åren.

Å andra sidan så har sådana planer förändrats förr och det kan hända att det blir helt andra resor. Tittar bland annat på några längre studieresor utomlands för mina masterstudier i sociologi/urbansociologi/stadsplanering.

Ja ja, vi får helt enkelt se. Jag tror dock det är ett spännande år jag har framför mig efter att de ekonomiska förhållandena förändrats till det bättre.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post: