Hej frihet, hej världen!

by Ulf Liljankoski on 17 juni, 2010

...all was good

...all was good

Efter många funderingar fram och tillbaka sedan årsskiftet 2009/2010 har jag nu beslutat att det är dags att bege sig ut på en ny sorts resa – och ett tillika socialt experiment.

SKALAR BORT SAKER JAG INTE VÄRDESÄTTER
Länge har jag gått runt i hemmet och betraktat allt outnyttjat utrymme och grubblat över vad jag ska med ett vardagsrumsbord till, vad jag behöver ett sovrum till, vad jag behöver ett stort kök till etc.
Ju mer jag funderat på det, desto mer har det gått upp för mig att detta är saker som jag personligen inte värdesätter högt.
Samtidigt har de flesta av mina närmsta vänner flyttat från Åstorp, samtidigt som mitt intresse för att resa och hinna med mina sociologiska studier växt.
När andra tidigare frågat mig varför jag bor kvar i Åstorp har svaret varit att det är här jag har mina vänner, min släkt och dessutom känner jag mig inte låst till Åstorp då jag anser mig ha ett ben här och ett i resten av världen. Åstorp har framförallt varit en plats att sova på och en plats att driva mitt företag ifrån.

I februari började jag så smått skala bort saker som jag inte tyckte passade in i mitt liv. Jag sade upp företagslokalen, fasta telefonin, fasta Internetuppkopplingen o dyl. Lokalen har jag kvar till januari 2011 om den inte blir uthyrd tidigare, telefon- och Internetabonnemang löper ut i slutet av juli. Tanken var att jag skulle flytta in lagret i lägenheten och göra den mer trångbodd och sköta företaget därifrån.
Förra veckan tog jag dock nästa beslut gällande mitt boende, och igår 16/6 2010 sade jag även upp min lägenhet, elabonnemang o dyl. Jag kommer att bo kvar i lägenheten i ca 3 månader till om den inte blir uthyrd tidigare.

SÅ VAD GÖR JAG NU?
Första steget blir att tömma lägenheten och företagslokalen och flytta allt till min mammas hus. Härifrån kommer jag under ca 1 år att sköta mycket jobb och fortsätta att utveckla de delar av företaget som jag kan sköta med hjälp av enbart en dator och Internetuppkoppling, samt spara så mycket pengar jag kan. Planen är att sedan ta mig ut i världen på ett eller annat sätt.

Som en del i detta har jag numera gått över till att använda min iPhone som mobilt bredband samt sköter jag alltmer mejlkontakt och annan kommunikation via telefonen. Hos Telenor hittade jag ett abonnemang som just nu kallas Telenor Premium, och för 699 kr/månad kan jag ringa, surfa, sms mm hur mycket som helst. Samt fick jag min iPhone på köpet (iPhone på köpet var noga bara ett tillfälligt erbjudande).

Just nu känns det som om jag tagit helt rätt beslut, sen får det bära eller brista. Har man tänkt på något alldeles för länge och det känns rätt så är det lika bra att testa, det finns inget att förlora. Gör jag inte detta nu så kommer jag alltid att fråga mig hur det hade gått om jag gjort det.
Jag ska hålla er uppdaterade här på bloggen.

Hej frihet, hej världen!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: