Bornholm nästa år?

by Ulf Liljankoski on 24 september, 2013

I år var jag för första gången på Gotland. Den enda stad jag hann besöka var Visby. Efter att ha besökt ön fick jag för mig att jag skulle försöka besöka fler öar runt Sverige. En ö som jag kom på att jag ofta stöter på när jag tittar på kartan är Bornholm. Där har jag aldrig varit, och tanken är därför att jag ska försöka få in det i nästa års reseplaner. Studera stadsplanering och arkitektur på ön, samt skriva en kortare reseguide.

Bornholm ligger inte alltför långt ifrån mig här i Skåne och orkade jag ta mig till Gotland med värdens tråkigaste och dyraste färja bör jag nog orka ta mig med färjan till Bornholm. Dock tillhör ön Danmark. Tanken är också att jag ska ta mig dit så att jag även befinner mig på ön under en vardag och vanlig arbetsdag så att jag kan besöka någon form av stadsbyggnadskontor och utföra några intervjuer kring deras arbete. Som vanligt kräv det dock lite förarbete innan jag ska dit. Förarbete som innefattar fördjupning i översiktsplaner samt arkitektur.

Båtbiljetter till Bornholm verkar inte alltför dyra 100 till 200 danska kronor beroende på om man väljer billig eller standardbiljett. Jag brukar vara den som väljer den billiga biljetten när jag kan. Jag återkommer dock med mer information så fort planerna klarnat!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: