Besöka Linköping

by Ulf Liljankoski on 23 november, 2011

För lite mer än ett år sedan besökta jag Norrköping. Norrköping är sedan dess min favoritstad i Sverige med sitt vackra industrilandskap och framför allt kvarteret Kneippen som fått sin egen prägel med en mängd olika byggstilar samlade i samma kvarter.

Hus i kvarteret Kneippen i Norrköping

Hus i kvarteret Kneippen i Norrköping

Anledningen till att jag valde att åka till Norrköping var just att jag sett en bild från Kneippen och ville veta mer om kvarterat. Innan jag åkte dit försökte dock en bekant övertala mig att åka till Linköping istället då han kom därifrån, och i Linköping gillade man tydligen inte Norrköping. Linköping hade dock inget Kneippen, så det bar givetvis iväg till Norrköping.

Efter hand har jag dock träffat allt fler som kommer från Linköping och samtliga fnyser när jag säger att Norrköping är min favoritstad. Ingen av de personer som fnyser har kunnat berätta för mig varför Linköping skulle vara bättre och därför tänkte jag ta mig dit i sommar och kolla läget. Kanske kan någon av mina Linköpingsbekanta och Linköpingsklasskamrater låta mig slagga hos dem, eller så gör jag som vanligt och letar efter en soffa på CouchSurfing eller hittar ett billigt hotell i Linköping.

Den perfekta reseväskan för handbagage från Baron.

Den perfekta reseväskan för handbagage från Baron.

Efter att ha tagit det lugnt med resandet under 2011 ska jag komma igång igen våren/sommaren 2012, jag har ju trots allt en ny reseväska att inviga. Jag har letat efter den perfekta reseväskan för handbagage i tre år och lyckats hitta den nu.  Den ska jag berätta mer om en annan gång, men jag bjuder på en bild idag.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: